Börja med att anmäla dig i vår intressebank. Din intresseanmälan finns kvar hos oss i tre månader. Om du inte erbjuds ett kontrakt på en lägenhet inom dessa tre månader måste du själv förnya din intresseanmälan. För att göra det registrerar du en ny intresseanmälan eller meddelar oss att du fortfarande är intresserad av lägenhet så ser vi till att du står kvar i kön. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Krav för att få hyra studentlägenhet

För att få hyra en studentlägenhet av oss behöver du skicka in ett antagningsbesked eller ett registreringsintyg. Om du redan är student vill vi ha en kopia på ditt registreringsintyg. Om du har sökt till universitetet vill vi ha en kopia på ditt antagningsbesked. Spara ditt registreringsintyg eller antagningsbesked som en PDF och mejla det till student@lecab.se

Borgensman behövs för att hyra lägenhet

För att kunna bli erbjuden lägenhet hos oss behöver du ha en borgensman. Borgen är ett löfte om att ansvara för att du som hyresgäst fullgör dina skyldigheter gentemot oss. Den som går i borgen kallas borgensman. Borgen ingås ”såsom för egen skuld” vilket innebär att vi kan kräva betalning direkt av borgensmannen, om det skulle uppstå problem med hyresbetalningarna. Vi tar även en kreditupplysning på borgensmannen. Kreditupplysningen behöver bli godkänd för att du ska kunna bli erbjuden lägenhet hos oss.

Borgensmannen skickar in sina uppgifter (namn, personnummer, telefonnummer och e-postadress) via en egen intresseanmälan på vår hemsida. Ni behöver därmed skicka in två intresseanmälningar, en med hyresgästens uppgifter och en med borgensmannens uppgifter.

Se exempel på hur din borgensman fyller i intresseanmälan →