Ett stenkast från universitetet ligger Forest Hill, det senaste tillskottet bland studentbostäder i Karlstad. Området består av fyra hus, två 5-vånings samt två 8-vånings, om totalt 248 lägenheter.

Samtliga lägenheter är 1 rum och kök och utrustade med inbyggnadsugn, induktionshäll, micro samt kombinerad kyl/frys, badrummen är kaklade. I hyran ingår 100/100-bredband (router får du köpa själv), el, värme, vatten och kabel-tv. Juni och juli är hyresfria månader. Observera att lägenheterna i övrigt är omöblerade.

På entréplanet i varje hus finns en fullt utrustad tvättstuga som bokas digitalt. På gården finns cykelförråd samt sop- och återvinningsstation. För de boende med bil finns ett begränsat antal p-platser att hyra. Utanför husen finns en busshållplats med en restid på ca 15 min in till centrum.

Fler bussförbindelser finns utanför universitetet. I det omkringliggande området bor många studenter och det finns träningsmöjligheter i form av motionsspår, gym, idrottshallar och fotbollsplaner. Mataffärer och restauranger ligger inom ca 10-20 minuters gångavstånd.